Cautare

Astroclubul „Calin Popovici”

In urma unei emisiuni televizate am aflat ca se va deschide in Galati un observator astronomic. Acesta este localizat in incinta Complexului Muzeal de Stiintele Naturii din Galati. Dupa ce am vazut emisiunea am fugit sa vedem despre ce este vorba. Ajunsi acolo am fost intampinati de o persoana care ne-a spus ca inca nu s-a deschis si ca se va deschide publicului pe data de 5 feb 2010. Acest lucru s-a intamplat in luna decembrie 2009.

Am luat o adresa de e-mail a persoanei care conduce Astroclubul „Calin Popovici” si l-am contactat. Am fost placut surprins cand am fost invitat in cadrul cursurilor care urmau sa se deruleze.

Calin Popovici a fost astronom, astrofizician şi geodez roman, ales post-mortem membru al Academiei Romane in anul 1990. Astroclubul din Galati este cel care ii poarta numele.

La jumatatea lunii decembrie am fost prezent in Complexul Muzeal de Stiintele Naturii din Galati. Pana in prezent nu as fi crezut ca exista asa ceva in Romania. Am urmarit un film tip „Fulldome Animation” care se numeste „Two Small Pieces of Glass”. Aceasta inseamna, pentru cei care nu cunosc, proiectia filmului pe o cupola, film special creat pentru un asemenea tip de prezentare. Iti da impresia ca totul se desfasoara in jurul tau si esti parte din actiune. A fost o experienta deosebita, la fel ca toate cele legate de astronomie pe care le-am trait pana acum.

Incepand din aceasta luna urmeaza cate doua sedinte de cursuri si observatii astronomice in fiecare luna a acestui an. Ne-au fost prezentate si lunetele si telescoapele din dotare, care sunt deosebite. Exista o cupola care se deschide automat, facilitand observarea cerului din incinta cladirii.

Este cel mai frumos observator astronomic vazut de mine pana acum, cu cele mai multe dotari. Precizez ca am fost si in Bucuresti la Observatorul Astronomic si la Observatorul Astronomic din incinta Palatului Copiilor Bucuresti.

Daca sunteti in zona nu ezitati sa veniti.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*