Cautare

Gravitatia

In manualele de fizica putem gasi definitia gravitatiei ca fiind un fenomen fizic prin care corpurile se atrag reciproc, mai precis oricare doua corpuri din Univers exercita una catre cealalta o forta de atractie, forta gravitationala.

Pamantul are si el o forta de atractie gravitationala. Aceasta forta, din punctul meu de vedere, este foarte importanta deoarece: prin exercitarea ei atmosfera ramane in jurul Pamantului; ploua in jos si in sus nu ploua; apa necesara si vitala vietii ia forma recipientului in care este pusa respectiv matca, albia; farfuria, ceasca cana, au forma plata in partea inferioara pentru a se aseza pe masa; masa are picioare pentru a fi „dreapta”, a putea sustine practic fluidul din ceasca, farfurie pentru a nu se „varsa”; roata are sectiune circulara pentru ca trenul, masina a se putea deplasa in plan orizontal.

Multe din inventiile efectuate se bazeaza pe forta gravitationala pentru a putea exista (roata, masa, etc.).

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*