Cautare

Primele idei

Cu mult timp in urma am inceput sa citesc literatura SF, mai precis cand eram in scoala generala.

Am avut o perioada de multi ani in care lectura era la fel cu mancarea. Mi se facea „foame” de carti si in prim plan era literatura SF, acum filmele SF.

Lucrurile intre timp s-au schimat, de mult timp nu am mai citit o carte. In 2 ore vad filmul, insa imaginea pe care ti-o creezi citind este cu totul alta decat imaginea pe care ti-o prezinta un regizor, un scenarist al unui film si mai cu seama actorul care se potriveste mai mult sau mai putin cu rolul.

Recunosc ca au trecut cativa ani, cel putin 2, de la ultima carte citita.

Atunci, acolo, in acele carti existau lumi diferite de lumea in care traim. Cu aceste lumi se aseamana lumea noastra ca si infatisare a indivizilor in majoritatea cartilor citite de mine.

In celelalte lumi existau fiinte, care respirau aer, mancau, aveau corp cu maini si picioare, aveau voce, gandeau.

Odata cu trecerea timpului ma gandeam daca exista in realitate ceea ce este scris in carti. Daca exista si alte lumi, alte planete, alte fiinte inteligente.

Am inceput incet incet sa citesc despre Terra si despre locul sau din Univers. Sincer, pana in prezent nu am gasit decat ca suntem parte dintr-un sistem solar. In sensul ca exista o stea, care reprezinta soarele, un corp ceresc cu lumina si caldura proprie. In jurul sau se misca, datorita fortei gravitationale, 9 planete urmand fiecare dintre ele o traiectorie elicoidala.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*