Cautare

Sistemul nostru solar

Sistemul nostru solar este un sistem de corpuri ceresti in centrul caruia se afla o stea, si anume Soarele.

In jurul Soarelui executa miscari de revolutie un numar de 9 planete.
In functie de pozitia fiecareia fata de Soare, acestea sunt:
– Mercur;
– Venus;
– Pamant;
– Marte;
– Jupiter;
– Saturn;
– Uranus;
– Neptun;
– Pluto.

Cu cat o planeta este mai aproape de Soare cu atat cantitatea de caldura de pe suprafata ei este mai mare. Mediul optim pentru a exista fiinte cum este omul se afla pe planeta Pamant. Pe cele din imediata apropiere este prea cald, asa cum este Venus sau prea frig, asa cum este Marte.

Distantele in afara Pamantului se masoara in ani lumina. Un an lumina este distanta parcusa de lumina intr-un an. Intr-o secunda lumina parcurge 300.000 km, lucru pe care il cunosc de pe bancile scolii. Acest lucru inseamna ca in momentul in care privind catre un obiect indepartat il vedem cu o intarziere de X secunde, determinata de distanta pana la acel obiect.
De exemplu, daca se afla la o distanta de 900.000 km, inseamna ca il vedem cu o intarziere de 3 secunde, anume vedem unde s-a aflat obiectul acum 3 secunde.

In afara planetelor mai exista sateliti naturali ai unor planete, comete, praf, asteroizi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*