Presupun ca ma deplasez, mergand, pe un trotuar in drum spre metrou.

Am mers o perioada de timp pana la statia de metrou care se poate masura ( cu ajutorul unui ceas, cronometru, aparat de masura pentru timp) si am parcurs o anumita distanta care se poate masura cu un mijloc de masura pentru lungime.

In oricare manual de fizica exista formula vitezei care se defineste ca derivata distantei in raport cu timpul.

V=d/t, unde V=viteza, d=distanta parcursa, t=timpul necesar parcurgerii distantei d.

Interesant este ca ne putem deplasa pe aceeasi directie, schimband sensul de mers, respectiv de la metrou catre casa. Putem merge cu spatele sau cu fata, parcurgand fix aceeasi distanta. Insa timpul categaoric nu este acelasi, daca urmarim un ceas care indica ora. Ceea ce vreau sa spun in acest paragraf este ca aceeasi distanta, de exemplu trotuarul care face parte din infrastructura unui oras, poate fi parcursa de nenumarate ori, intr-un anumit interval de timp ( un numar de secunde, minute, ore), dar intotdeauna in sensul mersului orei, a timpului. De mers ne putem intoarce acasa, dar in raport cu timpul care trece, nu ne putem intoarce niciodata. Cel putin pana acum nu am auzit de cineva care sa se intoarca in timp.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*